Vlasta Nussdorfer

Predavateljica, publicistka, pisateljica in humanitarka, je kot državna tožilka v okviru Društva državnih tožilcev Slovenije, ki mu je predsedovala 6 let, leta 2003 dala pobudo za ustanovitev Belega obroča Slovenije, društva za pomoč žrtvam kaznivih dejanj, ki mu je predsedovala do nastopa funkcije varuhinje.

Ustanovila je tudi dva sklada, in sicer Plamen dobrote in Hipokrat. Z zbranim denarjem je pomagala vsaj tisoč družinam, v vseh letih delovanja Belega obroča Slovenije pa z različnimi vrstami pomoči mnogim ljudem. Poleg službenih obveznosti je mesečno opravila vsaj 170 ur brezplačnega dela, namenjenega ranljivim skupinam.

Njena bibliografija je izjemno bogata, v zadnjih desetih letih je napisala tudi deset knjig, katerih izkupiček je šel v dobrodelne namene. Od leta 2007 dalje je kolumnistka na pravniškem spletnem portalu IUS-INFO, občasno o pravni tematiki piše tudi za Pravno prakso.

V okviru spletnega portala IUS INFO je bila v letih 2006 – 2012 izbrana med deset najvplivnejših pravnikov v Republiki Sloveniji.

V Evropskem letu prostovoljstva je bila ambasadorka prostovoljstva v Republiki Sloveniji, v letu 2012 pa tudi Ambasadorka aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti.

Inštitut za etiko – Vlasta Nussdorfer from Tanja Mozetic on Vimeo.