Trenutno ni dogodkov.

Pretekli dogodki

3. posvet Etika in vrednote v vzgoji in izobraževanju – razvoj in skrb za možgane

8. september 2015, Kongresni center Brdo pri Kranju   »Razmisleki o etičnem vedenju dobivajo novo težo prav ob novem razumevanju zgodnjega razvoja možganov. Danes postaja čedalje bolj razumljivo, kako velikanskega pomena je pravilna, pravočasna in dobra vzgoja za prihodnjo blaginjo posameznikov, narodov in človeštva. Vede o možganih so potrdile in dodatno osvetlile nekdanja empirična opazovanja […]
> Preberi več

Predstavitev knjige prof. dr. Janeka Muska

Inštitut za etiko je v četrtek, 26. marca 2015 v knjigarni Konzorcij, priredil predstavitev knjige prof. dr. Janeka Muska.
> Preberi več

Izobraževanje za modul ‘Univerzalizem’

Inštitut za etiko in vrednote Jože Trontelj je priredil izobraževanje za modul ‘Univerzalizem’, ki se ga je udeležilo več kot 250 varuhov etike in vrednot.
> Preberi več

Predstavitev knjige akad. dr. Jožeta Trontlja

Inštitut za etiko je v torek, 10. marca 2015 v knjigarni Konzorcij, priredil predstavitev knjige akad. dr. Jožeta Trontlja, ki ji je prisluhnilo več kot 120 obiskovalcev.
> Preberi več

Izobraževanje varuhov za modul ‘Kultura’

Inštitut za etiko in vrednote Jože Trontelj je danes priredil izobraževanje za modul ‘Kultura’, ki se ga je udeležilo več kot 250 varuhov etike in vrednot.
> Preberi več

Izobraževanje za modul Življenje, narava, zdravje

Inštitut za etiko in vrednote Jože Trontelj je danes priredil izobraževanje za modul ‘Življenje, narava, zdravje’, ki se ga je udeležilo več kot 200 varuhov etike in vrednot.
> Preberi več

2. posvet »Etika in vrednote v vzgoji in izobraževanju«

Inštitut za etiko in vrednote Jože Trontelj je danes priredil 2. strokovni posvet Etika in vrednote v vzgoji in izobraževanju, ki se ga je udeležilo več kot 300 ravnateljic in ravnateljev vrtcev in šol iz vse Slovenije.
> Preberi več

Predavanje prof. dr. Göran Hermerén

Inštitut za etiko je danes priredil predavanje prof. dr. Görana Hermeréna z naslovom »Pomen vrednot v osebnem in javnem življenju«,
> Preberi več

Srečanje varuhov za modul ‘Skrb za sočloveka’

Ljubljana, 11. april 2014 – Potekalo je drugo srečanje varuhov in njihovih namestnikov.
> Preberi več

Srečanje varuhov za modul ‘Znanje in modrost’

Ljubljana, 24. januar 2014 – Potekalo je prvo srečanje varuhov in njihovih namestnikov. Na srečanju so bili predstavljeni rezultati raziskav in priročnik, ki bo služil nadaljnemu delu varuhov.
> Preberi več

Znanje brez meja

Na pobudo Inštituta za etiko in v sodelovanju s SAZU in Svetovnim slovenskim kongresom je predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor, dne 26.12.2013 priredil srečanje slovenskih študentov, raziskovalcev in alumni z naslovom “Znanje brez meja”, ki se ga je udeležilo preko 130 mladih.
> Preberi več

Uvodno izobraževanje

Uvodno izobraževanje učiteljic in učiteljev, vzgojiteljic in vzgojiteljev, ki ga je organiziral Inštitut za etiko za pristopne inštitucije je potekalo na Ptuju 29. novembra.
> Preberi več

Uvodno izobraževanje

Uvodno izobraževanje učiteljic in učiteljev, vzgojiteljic in vzgojiteljev, ki ga je organiziral Inštitut za etiko za pristopne inštitucije je potekalo v Ljubljani 22. novembra.
> Preberi več

Etika in vrednote v vzgoji in izobraževanju

Inštitut za etiko (Inštitut za preučevanje etike in vrednot) je 4. Septembra 2013 v sodelovanju s Slovensko akademijo znanosti in umetnosti (SAZU) in Uradom predsednika Republike Slovenije priredil strokovni posvet z naslovom “Etika in vrednote v vzgoji in izobraževanju”, ki se ga je udeležilo več kot 400 ravnateljic in ravnateljev vrtcev in šol iz vse Slovenije.
> Preberi več

»Vsi imamo kdaj neumne misli, a le modri jih znajo zamolčati.«